U bekijkt het archief van 2016-2017Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag lezen
Verslag: K. KALMTHOUT SK B - KFC MEER B (speeldag 13 op 03-12-2016)

Eindstand: K. KALMTHOUT SK B 6 - 0 KFC MEER B

Vandaag brachten we een bezoekje aan het supermooie sportcomplex op het Heikant te Kalmthout. Dit complex is werkelijk prachtig, we hoopten dat de match even mooi zou worden maar we wisten dat Kalmthout een zeer sterke tegenstander zou zijn.

Vermits we de afgelopen weken met enkele zieken en geblesseerden te maken kregen besloten we vandaag iedereen mee te nemen. Alleen Tooske lag nog in de lappenmand maar zij was wel van de partij voor de morele support, top !

Van bij de aftrap zagen we al snel dat het vandaag "werkendag" zou worden. Kalmthout speelde de bal heel snel rond van voet tot voet en had ook steeds positiewisselingen in petto wat het voor onze meiden niet gemakkelijk maakte. Ook hun keeper voetbalde steeds mee, vaak ver uit zijn doel, wat maakte dat we eigenlijk nog vaak tegen een mannetje meer stonden. Na enkele aarzelende openingsminuten beten onze meiden zich vast in hun tegenstander en knokten ze allemaal voor wat ze waard waren en ook voor elkaar, echt mooi om zien. Voetballend was de thuisploeg veruit de betere en bij onze meiden was het vooral lopen, werken en trachten de aanvallen van Kalmthout af te stoppen. Met vereende krachten lukte dit vrij aardig al kwamen we zelf weinig tot niet aan voetballen toe omdat het tempo voor onze meiden iets te hoog lag en ze daardoor uiteraard de tijd niet kregen om goed samen te spelen.

Kalmthout kreeg verschillende mogelijkheden maar onze verdediging en middenveld stak er steeds een stokje voor. Iedereen vocht werkelijk als leeuwinnen maar toch een speciale vermelding voor Hannah die steeds goed opgesteld stond en samen met haar medeverdedigsters steeds de angel uit de aanvallen wist te halen. Kwam er toch een bal door stond doelvrouw Yasmin paraat. Toen een scherpe voorzet aan de tweede paal werd binnengewerkt stonden we 1-0 achter na het eerste kwart, wat zeer verdienstelijk kon genoemd worden tegen deze sterke tegenstander.

Het tweede kwart werd een kopie van het eerste met dit verschil dat we nu geen doelpunt moesten incasseren, mede door toedoen van het knap keeperswerk van Hayley die alle gevaarlijke ballen vakkundig onschadelijk maakte.

De beste kans voor ons was voor Nienke toen ze zich kon doorzetten maar helaas nipt naast besloot. Ook Kato bewoog hemel en aarde om tot kansen te komen maar zij had een vette kluif aan hun sterke laatste man.

Helaas voelde onze topscoorder Nienke zich al van voor de aftrap niet lekker en ze moest dan ook de strijd snel staken in dit tweede kwart, jammer.

Voor ons was het al een overwinning op zich dat we met een zeer mooie 1-0 achterstand de rust konden halen en wat energie konden gaan bijtanken want de meiden hadden veel moeten lopen en (figuurlijk) vechten.

De tweede helft liet de wittekop met zijn mooie linkerbeen van de thuisploeg (Willem) zien dat hij echt wel goed kan voetballen. In de eerste helft konden we deze klassespeler nog goed aan banden leggen maar nu toverde hij twee keer een solo uit zijn sloffen en tussendoor scoorde Kalmthout nog een keer, 4-0 na het derde kwart.

We wisselden ook volop en het vierde kwart en andere delen van de wedstrijd speelden we zelfs met onze twee youngsters Kylie en Mirte tesamen op het veld en zaten er redelijk wat sterkhouders beurtelings aan de kant. We kwamen zelfs nog tot kansen en forceerden ook enkele hoekschoppen en Fien was superdicht bij de eerredder maar haar mooie schot ging nipt langs de verkeerde kant van de paal, toch een mooie poging met haar nieuwe flashy roze shoes. Kalmthout scoorde nog twee keer, de tweede heel ongelukkig uit de kluts zodat we met opgeheven hoofd met een zeer aanvaardbare 6-0 nederlaag het terrein konden verlaten.

We waren super tevreden ook de geleverde inzet en arbeid en iedereen had zich helemaal gegeven, top !

Proficiat aan de thuisploeg met hun overwinning.

Volgende week gaan we proberen de City piraatjes het leven sportief zuur te maken zodat we de eerste ronde in stijl kunnen afsluiten.

Vandaag zorgden deze meiden voor het harde labeur : de super keepende Yasmin en Hayley, de ijzersterke verdediging : Sophie, Hannah, Jana, Lore en Fien, het hardwerkende middenveld : Moira, Mirte, Larissa, Nienke en Kylie en de steeds wroetende en allesgevende Kato in de spits en onze eerste supporter Tooske !