U bekijkt het archief van 2016-2017Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: KFC MEER B - KSK WEELDE (speeldag 18 op 28-01-2017)

Eindstand: KFC MEER B 6 - 11 KSK WEELDE

Vandaag de wedstrijd tegen Weelde. Van onze vorige tegenstander vernamen we reeds dat Weelde te boek stond als een zeer sterke tegenstrever dus we waren er ons van bewust dat we vandaag voor een loodzware opgave stonden, maar elke wedstrijd moet gespeeld worden, dat gegeven werd ook aan onze meisjes meegegeven. Doelvrouw Hayley had een serieuze griep te pakken, Tooske sukkelt nog steeds met haar weerbarstige teen en Mirte was op skiweekend. Bij het zetten van het veldje merkten we ook dat het veld er gevaarlijk bij lag. De bovenlaag was zacht en glibberig maar de onderlaag nog keihard. Het veld maakte dat we al voor aanvang een serieuze domper moesten incasseren. Ons speerpunt Nienke gleed zeer ongelukkig uit tijdens de opwarming en we vreesden even het ergste (knie). Nienke staat normaliter telkens direct weer op en kijkt niet op een pijntje meer of minder maar nu was ze toch een hele tijd aangeslagen met serieuze pijn aan de binnenkant van de knie. Dit maakte dat Nienke helaas niet aan de wedstrijd kon beginnen.

Reeds vanaf het begin van de wedstrijd etaleerden de jongens uit Weelde hun voetbalkwaliteiten. Ze lieten mooie driehoekjes zien op het middenveld en vooral hun slimme balletjes binnendoor naar hun aanvallers waren onze flankverdedigsters vaak te machtig. Weelde liep al snel enkele doelpunten uit maar enkele waren toch wel zeer ongelukkig. Twee maal week de bal zeer ongelukkig af op één van onze verdedigsters en caprioleerde zo voorbij een kansloze doelvrouw Yasmin. Dit was uiteraard te wijten aan de constante druk die we moesten ondergaan en we stonden de eerste minuten dan ook constant met onze rug tegen de spreekwoordelijke muur. Nadat het 0-4 geworden was en we voor een ware afstraffing vreesden kwamen we toch beter in de wedstrijd en het gevaar kwam bij ons voornamelijk van Kato en Moira. Na een mooie individuele actie en dito schot kon Moira toch wat terugdoen voor onze meiden, 1-4. Weelde scoorde ook nog een keer vooraleer Moira wederom haar klasse tentoon spreide en wederom magnifiek raak schoot, 2-5 na het eerste kwart waar we de eerste 10 minuten toch even serieus naar adem moesten happen maar ons toch goed herpakten.

Het tweede kwart bleven de jongens uit "Welt" de toon aangeven en zij konden nog twee maal scoren, 2-7. Ook wij kregen mogelijkheden maar helaas vond Kato de paal op haar weg (net zoals de blauwitte jongens trouwens die zelfs een bal via de ene paal en vervolgens de andere paal terug het veld in zagen kaatsen). Ook Nienke was intussen op het veld verschenen en gelukkig voor haar en voor ons leek het toch wat beter te gaan met haar en kon ze warempel nog meevoetballen, ze kreeg nog een mooie kans voor de rust maar de keeper stond pal.

In de tweede helft besloten we de geblesseerden Larissa en Hannah uit voorzorg aan de kant te laten maar de overige meiden wilden er toch nog eens goed voor gaan. Waar we de eerste helft vaak achter een ongrijpbare bal aanholden maar wel steeds alles gaven waren nu de plots de rollen omgekeerd. Het derde kwart was helemaal geelzwart getind en Kato kon ook haar doelpuntje meepikken nadat Nienke wederom de keeper op haar weg vond, 3-7. We zaten nu echt goed in de wedstrijd en Kato was werkelijk een gesel voor haar tegenstander. Ze leek vandaag wel over 4 longen te beschikken ! Toen ze wederom op solotoer ging knalde ze haar tweede van de middag in het net, 4-7. Uiteraard kunnen onze aanvalsters maar alleen aanvallen door al het goede werk van onze verdediging en middenveld! We bleven de aanval zoeken en Nienke verscheen twee keer oog in oog met de bezoekende doelman die helaas voor ons telkens voor zijn team de meubels redde. Onze doelvrouw Yasmin kreeg het waremel koud want veel ballen kreeg ze niet meer te verwerken en de jongens van Weelde werden zowaar wat nerveus. Ook Moira loste nog eens een mooi schot maar helaas konden we niet meer scoren waar we dit wel verdienden, 4-7 na het derde kwart. Een dikke pluim aan gans de ploeg voor dit prachtige derde kwart ! Ook de verdediging had nu de zaakjes veel beter onder controle en gaven bijna niets meer weg, knap om zien.

Het laatste kwart zette Kato haar turbo nog meermaals aan. Ook Fien liet zien dat ze goed kan voetballen en strooide met mooie passen naar haar medespeelsters. Na een combinatie Nienke - Fien was het Fien die haar mooie roze shoes alle eer aan deed en de bal met een boogje in doel zag verdwijnen en de 5-7 tegen dit sterke Weelde stond op het bord, zou het nog kunnen????

Weelde had nog maar net weer afgetrapt of Kato was nogmaals te snel voor alles en iedereen maar de laatste tik was net niet goed genoeg waardoor ze iets te ver moest uitwijken en zo nog op de keeper besloot.... dit was DE kans op de aansluitingstreffer. Had iemand ons dat na 10 minuten in de match gezegd dat we nog zo zouden terugkomen, die hadden we toch wel voor gek verklaard. En het was niet dat Weelde het liet lopen want zij waren maar met 8 spelers dus het waren dezelfde jongens van bij aanvang van de match.

Onze meiden hadden al zeer veel energie verbruikt en toen Weelde nog eens, sinds lang, aan ons doel verscheen was het raak en stond de 5-8 op het bord en was de veer gebroken. We moesten nog enkele snelle treffers toestaan maar met onze laatste stuiptrekkingen zagen we nog een mooie combinatie Kylie - Nienke en ook Nienke pikte haar doelpuntje mee. Zo eindigde deze wedstrijd op een zeer aanvaardbare 6-11 score voor de zeer goed voetballende jongens uit Weelde, proficiat met de zege en de zeer sportieve wedstrijd !

Wie onze meiden vandaag zag spelen en vorige week geloofde zijn ogen niet. Het was een verschil van dag en nacht, hadden we vorige week zo gespeeld hadden we tegen Flandria nooit verloren, maar zoals gezegd, elke match moet gespeeld worden.

Een dikke pluim aan gans het team voor deze mooie wedstrijd en vechtlust!

Deze wedstrijd werd reeds om 11.00u afgetrapt en dit uur is toch niet echt geschikt voor den delege.....

Enfin, hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken in onze midweekse wedstrijd in- en tegen Lentezon die woensdag om 18.15 doorgaan zal vinden te Beerse. Hopelijk hebben we niet te veel zieken en gekwetsten en kunnen we er weer een mooie pot van maken !

De ploeg : Yasmin, Hannah, Sophie, Lore, Jana, Fien, Larissa, Kylie, Moira, Kato en Nienke.