U bekijkt het archief van 2016-2017Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: KFC MEER B - KFC VRIJ ARENDONK R (speeldag 20 op 29-03-2017)

Eindstand: KFC MEER B 11 - 3 KFC VRIJ ARENDONK R

Op deze mooie woensdagavond de inhaalwedstrijd tegen de meisjes van Vrij Arendonk, dit op beider verzoek zodat de beide meisjesteams eindelijk ook eens tegen meisjes ipv jongens konden voetballen. Het werd vandaag een wedstrijd 5 tegen 5 en daarom besloten we vandaag 8 meiden te selecteren en de meiden die vandaag niet aan bod kwamen spelen dan de terugwedstrijd volgende week.

Van bij de aftrap bleek dat het 5 tegen 5 spelen toch weer even wennen was voor onze meiden. Ze oogden zenuwachtig en wat nerveus en wisten zich op het kleinere veld niet altijd goed uit de slag te trekken. Normaal ondergaan we het spel en moet er hard gewerkt worden maar vandaag moesten onze meiden het spel maken en dit bleek toch niet altijd een sinecure. Er werd vaak veel te overhaast en te wild te werk gegaan i.p.v. rustig de voetballende oplossing te zoeken en rustig met elkaar te voetballen ongeacht wat de uitslag ook zou worden. Hier zien we toch nog serieuze werkpunten !

In het eerste kwart kwamen we op een 3-0 voorsprong door twee doelpunten van Kato en een own-doelpunt nadat we vijf hoekschoppen na elkaar kregen en de vijfde ongelukkig door een bezoekende speelster in eigen doel werd gewerkt.

Vrij Arendonk liet zich zeker niet onbetuigd en had pech toen een mooie poging van hen op de paal belandde.

In het tweede kwart bleef het een leuke partij met beide partijen die hun beste beentje voorzetten. Na een mooie aanval kon youngster Mirte ook haar doelpuntje meepikken, 4-0.  Na dit doelpunt scoorde ook de meisjes van Vrij Arendonk hun verdiende doelpunt, 4-1. Vervolgens hadden onze meiden toch weer de bovenhand en met 3 doelpunten van Nienke stond het 7-1 bij de rust.

Er werd elk kwart volop gewisseld om de 8 meiden evenveel speelgelegenheid te gunnen. Ook Larissa kon de netten doen trillen en daarna was het weer de beurt aan de bezoekende meiden om te scoren, 8-2 en zo ging het leuk over en weer. Ook Kato en Nienke (2x) scoorden nog en ook Vrij Arendonk deed nog wat terug zodat iedereen met een tevreden gevoel huiswaarts kon na een 11-3 overwinning voor onze meiden en dit deed hen zichtbaar deugd om nog eens de overwinningsliederen te mogen laten aanhoren.

Toch ook een dikke pluim voor de meisjes van Vrij Arendonk die, ondanks ze nog niet zo lang bezig zijn, ook lieten zien heel wat in hun mars te hebben en bovendien, net als onze meiden, sportiviteit hoog in het vaandel dragen, chapeau !

De technische staf was misschien toch wat minder tevreden met het geleverde spel van onze meiden, dat zoals gezegd, vaak veel te slordig, overhaast en te wild was zodat er ook nog een heleboel kansen vakkundig de nek werden omgewrongen of goed gepareerd door de uitstekende bezoekende doelvrouw !

Misschien waren we vorige week in Weelde, ondanks de duidelijke nederlaag, wel meer tevreden over het spel dan vandaag maar de kleine ruimte was ook niet altijd evident voor onze meiden.

Volgende week spelen we de terugwedstrijd maar dit zal dan wel zonder Kato en Nienke, die vandaag 8 van de 11 doelpunten voor hun rekening namen, moeten gebeuren maar dan is het aan de andere meiden om ook hun torinstinct boven te halen en zich te laten gelden ! We kijken er alvast reikhalzend naar uit om deze super sympathieke tegenstander nogmaals te bekampen.

Tot slot nog vermelden dat deze wedstrijd quasi perfect in goede banen werd geleid door de fluitenist van dienst :).

Maar nu zaterdag gaan we eerst proberen, en neen dat is geen aprilgrap, een goed figuur te slaan tegen de jongens van Lentezon, aftrap om 15.00u in het Arnold Van Aperen stadion, supporters op post !

De ploeg van vandaag : Hayley, Hannah, Lore, Mirte, Larisse, Nienk, Kato en Moira.