U bekijkt het archief van 2016-2017Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: VV VOSSELAAR C - KFC MEER B (speeldag 22 op 04-03-2017)

Eindstand: VV VOSSELAAR C 5 - 2 KFC MEER B

Vandaag moesten de meiden op bezoek naar de jongens uit Vosselaar. Nadat we de voorbije weken de uitslagen van Vosselaar wat in het oog hielden zou dit geen gemakkelijke klus worden. Nog steeds geen Tooske (teen) en ook Moira (ski-vakantie) en Fien (terug ziek) moesten helaas forfait geven. Na de snertvertoning tegen Oosthoven vroegen onze trainsters maar 1 ding vandaag, volledige inzet en overgave.

Een bezoek aan Vosselaar is steeds een plezier, je wordt er steeds hartelijk ontvangen, alles is er top geregeld en de ploegen waartegen wij steeds moeten aantreden hebben het nodige respect naar onze meiden toe, chapeau !

Onze meiden hadden de boodschap goed begrepen en gingen meteen de strijd aan met de blauwwitte jongens. Nienke vandaag op de mid-mid bij afwezigheid van Moira werkte zich te pletter zowel in verdedigend als aanvallend opzicht en de thuisploeg had vooral problemen met de gekende rushes van Kato. De verdediging stak goed in elkaar en doelvrouw Hayley was ook goed wakker. In de punt ploeterde Mirte als het een lieve lust was en ook Kylie deed wat ze kon op het middenveld. We kregen ook kansen maar Nienke vond de keeper op haar weg, Kato besloot een hele mooie aanval over de kooi en ook Nienke knalde over het thuisdoel. Vosselaar kwam niet echt in hun spel in de openingsfase door het harde werk van onze meiden. Toen de keeper de bal niet goed ontzette kwam de bal in de voeten van Kato die in één tijd met een mooie lob de keeper te grazen nam, 0-1, niet onverdiend op dat moment ! Vosselaar liet het hier ook niet bij maar Hayley keepte werkelijk grandioos het eerste kwart en ranselde enkele malen miraculeus de bal uit haar doel, superklasse ! (en mama Tracy voor de match nog breed verkondigen dat Hayley als kind geen balgevoel had en haar motoriek toch niet je dat was.... :)) Dus een 0-1 voorsprong na het eerste kwart.

De thuiscoach riep zijn jongens toe dat het toch niet kon dat ze zich in de luren lieten leggen door meisjes en de thuisploeg acteerde het tweede kwart scherper. Na een heel mooi uitgespeelde aanval kwamen ze verdiend langszij, 1-1. Het spel golfde mooi op en neer en Vosselaar kon meermaals dreigen maar de ballen belandden gelukkig voor ons op de achterliggende akker waar de bezoekende delege steeds in draf de ballen ging ophalen om het spel niet te lang te laten stilliggen.... Toen de rust zo goed als in zicht was schoot de thuisploeg nog een hard schot een meter naast ons doel.... De delege, die zoals steeds naast het doel postvat om de doelvrouw en de verdediging wat te sturen waar nodig, hield de bal een meter (?) achter de lijn tegen om weer niet op de zompige akker de bal te moeten gaan halen.... Dit was blijkbaar niet naar de zin van de overijverige thuisreferee die van over de middenlijn naar een verbouwereerde delege kwam gespurt om hem kordaat de levieten te lezen.... Eigenlijk zou de scheidsrechter (volgens zijn visie) een scheidsrechtersbal moeten geven omdat de delege volgens hem de bal op de lijn had tegengehouden.... Door de goedheid van de delege van KFC Meer kwam de bal nog 1 keer in het spel en uit deze aanval scoorde Vosselaar op slag van rust de 2-1... hoe goedheid zich dubbel tegen je kan keren.... Er moest zelfs niet meer afgetrapt worden want de rust was bereikt, doodzonde en dus de schuld van de delege want anders hadden de meiden met een 1-1 gelijke stand de rust gehaald...!

In het vervolg van de westrijd liet de delege (koppig als hij is :) ) de ballen dan maar wijselijk vliegen en weigerde hij ostentatief om nog maar 1 bal aan te raken of op te gaan halen.

De tweede helft was er druk van Vosselaar maar onze meiden lieten zich niet doen het was nog steeds een echte wedstrijd. Toen er een diepe lange bal in onze verdediging verscheen was het normaliter een koud kunstje voor doelvrouw Hayley om deze bal op te rapen. Echter liet ze haar stem niet horen waardoor Jana de bal net voor haar neus wegtrapte in de voeten van een thuisspeler die de uitgekomen Hayley en de verdediging met een lob te grazen nam, 3-1 en zeker een vermijdbaar doelpunt.  Nog gaven onze meiden de moed niet op en de inzet bleef top ! Toen ook de thuisploeg niet goed uitverdedigde kon de hardwerkende Nienke zich doorzetten en ons terug in de match trappen, 3-2 en weer helemaal in de wedstrijd op het einde van het derde kwart.

In het laatste kwart besloten we Sophie in de spits te droppen om hiermee een verrassingsaanval te creeëren om alsnog een gelijkspel of overwinning uit de brand te slepen. Helaas moesten we al snel de 4-2 incasseren, wederom een te vermijden doelpunt en dit snelle doelpunt nam de spanning wat uit de wedstrijd. Onze meiden bleven strijden en bikkelen en Sophie kreeg nog een kans maar in plaats van zelf haar kans te gaan legde ze de bal af waardoor de kans verloren ging, jammer.

Toen Vosselaar wat later de 5-2 scoorde was de match gespeeld en ging de overwinning vandaag uiteindelijk verdiend naar de thuisploeg maar onze meiden mochten met meer dan opgeheven hoofd het terrein verlaten na een goede wedstrijd met 100% inzet en overgave.

Dikke proficiat voor de doelvrouwen Hayley en  Yasmin die beiden uitstekend werk verrichten, de verdediging Sophie, Hannah, Lore en Jana die allen zeer puik speelden en voorop in de strijd gingen, de hardwerkende middenveldsters Larissa, Nienke, Kylie en Kato en spits Mirte die ook haar longen uit haar lijf liep en zich volledig gaf !

Wat een contrast met de vorige wedstrijd en de technische staf kon niet anders dan super tevreden zijn. Als er dan toch nog wat puntjes voor verbetering vatbaar zijn is het de communicatie op het veld en de rust aan de bal wanneer men tijd heeft om te voetballen. Maar wanneer alles perfect was hadden onze trainsters geen werk meer en dat zouden we ook niet willen natuurlijk :)

Volgende week meer van dat tegen de jongens uit Vrij Arendonk. Dit zal vermoedelijk met wat minder slaap moeten gebeuren want het merendeel van de ploeg vertrekt vrijdagavond op chiroweekend maar zijn bereid om zaterdagmorgend vroeg toch de handschoen op te nemen tegen de roodwitte jongens uit Arendonk, klasse van onze meiden !

Vertrek dus volgende week om 7.55u vanuit de chirolokalen !