U bekijkt het archief van 2016-2017Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: KFC VRIJ ARENDONK C - KFC MEER B (speeldag 23 op 11-03-2017)

Eindstand: KFC VRIJ ARENDONK C 7 - 5 KFC MEER B

Vandaag voor dag en dauw uit de veren voor de vroege en verre verplaatsing naar de jongens van de "Vraai". Ook voor de meeste van onze meiden werd het een superkorte nacht met weinig slaap want zij vertrokken reeds op vrijdagavond op chiroweekend maar waren toch bereid om speciaal voor de voetbal vroeg uit hun bed te komen want ze wilden immers geen forfait geven, top ! (en ook bedankt aan de chiroleidsters voor de goede samenwerking !).

Zonder iemand te kort te willen doen starten we vandaag met een onuitgegeven 8-tal aan de wedstrijd. Hiermee lieten onze trainsters, terecht, ook zien dat zij de aanwezigheid en inzet op de trainingen ook zeer serieus nemen en dat men hiervoor ook wordt beloond.

Het eerste kwart ging gelijk op maar Vrij Arendonk toonde zich wel wat gevaarlijker in de zone van de waarheid. Vooral hun grote speler stichtte meermaals gevaar vanop de linkerflank. Zo moesten we in het eerste kwart twee tegendoelpunten slikken en zelf konden we helaas geen van onze mogelijkheden verzilveren, 2-0 na het eerste kwart maar de meiden hadden al gevochten als leeuwinnen.

In het tweede kwart waren we vast van plan om iets aan deze achterstand te doen en we voelden ook dat er vandaag zeker iets te rapen viel. We moesten immers niet onderdoen voor de roodwitte jongens en meisje. We zaten goed in de wedstrijd maar bij één van de tegenstoten scoorde de thuisploeg nogmaals en stond het plots 3-0 wat toch een grote achterstand was in vergelijking met het speelbeeld op de mat (?). Onze meiden speelden zeer verdienstelijk en scoren zou naar ons gevoel slechts een kwestie van tijd zijn. Zo geschiedde ook. Toen Kato zich kon doorzetten trapte ze vanuit een superscherpe hoek de bal hard in het doel, 3-1 en we hadden terug hoop. Helaas viel er aan de overkant ook weer een bal in ons doel toen een thuisspeler dwars door de as mocht oprukken en afwerken, 4-1. Hier had mss toch wel meer kunnen gedaan worden (maar mannetjes overnemen van elkaar is nog niet altijd zo gemakkelijk....).

Onder impuls van een uitmuntende Larissa, die de eerste helft werkelijk heerste op haar rechterflank knokten we ons terug in de match. Larissa liet vandaag, na enkele mindere weken, terug zien dat zij technisch zeer onderlegd is en het voetbalspel zeker "ziet" zoals men dat zo mooi zegt. Bij één van haar talrijke acties was Larissa niet zelfzuchtig en bood Kato de 4-2 op een schoteltje aan maar Kato slaagde er helaas nog in om de bal 1 meter voor het lege doel naast te trappen....een reuzekans verkwanseld noemen ze dat. We namen dit Kato zeker niet kwalijk want ze heeft voor ons al zoveel doelpunten gescoord, missen is immers menselijk.

Larissa was echt alomtegenwoordig en nu strooide ze met een assist richting Nienke die dan toch de dikverdiende 4-2 in het net schoot. We hadden de smaak nu helemaal te pakken en we drukten de thuisploeg tegen hun eigen doel. Toen Kato een zoveelste hoekschop mooi voor doel bracht kopte Moira de bal enig mooi in de verste hoek :4-3 en hiermee schreef Moira dan ook een stukje geschiedenis met ons allereerste kopbaldoelpunt ooit uit een corner ! We bleven de gas vol opendraaien en Kato zag de gelijkmaker op de keeper strandden, 4-3 met de rust en weer volop in de race na onze 3-0 achterstand.

De tweede helft vatten we weer aan zoals we de eerste geeindigd waren met dwingend aanvalsspel. Er werden mooie combinaties in elkaar geknutseld en ook de supporters van beide teams vuurden hun ploeg luidkeels aan. Toen Kato een raket afvuurde zagen we de bal al in het net vliegen maar de thuiskeeper schampte nog net de bal met zijn lichaam zodat het ronde ding nipt voorbij de verste paal zoefde. Ook Hannah schoot een afvallende bal naast het thuisdoel en ook Nienke onderging het zelfde lot als Kato, de keeper redde weer met meer geluk dan kunde een kanonskogel van Nienke en zo verzuimden we de trekker meermaals over te halen... en wie de kansen zelf niet scoort......

Toen Moira de bal kreeg aangespeeld trapte ze de bal fijntjes met haar chocoladen linkerbeen mooi in het hoekje en nu was die dekselse thuiskeeper toch eindelijk geklopt, 4-4. We voelden echt dat het vandaag onze kans kon zijn want de thuisjongens waren rijp voor de slachtbank ook al was het opletten voor hun gevaarlijke tegenstoten. Kato trapte nog een kans over de kooi en toen we wederom een hoekschop kregen was Nienke er als de kippen bij om onze meiden op voorsprong te schieten : 4-5 en de rollen helemaal omgedraaid! We dachten al met een voorsprong het derde kwart te beeindigen maar toen doelvrouw Yasmin eerst een goede redding in huis had zagen we de rebound toch heel ongelukkig en langzaam in ons doel rollen :5-5. Toen wederom Larissa een uitmuntende assist in petto had voor Kato was het bijna raak maar Kato trapte helaas naast, dus 5-5 na het derde kwart in deze superspannende pot voetbal.

Het laatste kwart zou beslissen wie van de beide ploegen de oppergaai zou scoren. Onze meiden deden als eerste een poging maar ook Nienke zag haar poging naast het doel belandden, helaas ....

Na een scrimmage voor ons doel viel de bal slecht voor ons en goed voor de thuisploeg en Hayley trachtte nog met gevaar voor eigen lijf en leden de bal te keren maar hij zat toch in het net :6-5 en dit was toch een serieuze domper. Toen we niet veel later ook de 7-5 binnenkregen was het pleit min of meer beslecht. De meiden deden er nog alles aan om het tij nogmaals te keren maar stuitten telkens op die dekselse thuiskeeper of de afronding was net niet voldoende.

Zo leden we een onverdiende nederlaag en we hebben de meiden zelden zo ontgoocheld gezien als vandaag omdat ze zelf ook beseften dat ze een unieke kans op de overwinning lieten glippen.

Echter, we konden vandaag niemand iets verwijten en feliciteerden hen met het geleverde spel en inzet, en hopelijk hebben ze er verder niet meer te veel bij stilgestaan bij het verderzetten van het chiroweekend.

Ook proficiat voor de jongens en meisje van Vrij Arendonk met hun overwinning, helaas komt er voor onze meiden geen kans op revanche meer.

De meiden die ons vandaag een superspannende ochtend bezorgden : Hayley, Yasmin, Hannah, Sophie, Lore, Moira, Kato, Nienke, Mirte, Larissa, Fien, Kylie en Jana.

De dag werd nog zeer leuk afgesloten op de jaarlijkse spaghetti-avond die uitgroeide tot een ware topeditie. We sloten de deuren van de kantine een eindje na middernacht en zo sloten we deze "voetbalzaterdag" in stijl af.