U bekijkt het archief van 2016-2017Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag lezen
Verslag: KFC MEER B - KFC LENTEZON BEERSE C (speeldag 26 op 01-04-2017)

Eindstand: KFC MEER B 8 - 4 KFC LENTEZON BEERSE C

Vandaag de wedstrijd tegen de jongens uit Beerse. Van andere tegenstrevers hadden we gehoord dat Lentezon een leuk ploegje was om tegen te spelen, dus we keken uit naar deze wedstrijd.

Na de langdurig geblesseerde Tooske (zij hervatte deze week de training) waren nu ook doelvrouw Yasmin en Lore niet van de partij omdat zij een weekendje weg waren. De overige meiden waren wel, zoals steeds, op het appel.

Het eerste wapenfeit van de wedstrijd was voor de jongens uit Lentezon maar doelvrouw Hayley kon het harde hoge schot onschadelijk maken. We voelden dat we niet moesten onderdoen voor de oranje boys en Kato schoot ons op voorsprong, 1-0.  Vanaf toen was het al Meer wat de klok sloeg en onze meiden waren vooral krachtiger dan de jongens uit Beerse. Nienke kreeg een paar mogelijkheden, o.a. na een mooie assist van Larissa en ook een open kans was niet aan Nienke besteed.... het zou toch weer niet... zelf de kansen missen en dan het deksel op de spreekwoordelijke neus krijgen?  Ook Moira ging haar kans maar de bezoekende keeper kon het schot onschadelijk maken. Onze verdediging met Hannah, Sophie en Jana en doelvrouw Hayley had de zaakjes goed onder controle en we gaven zo goed als niks weg.  Toen Kato Nienke bediende konden we onze voorsprong verdubbelen, 2-0. Nu waren de meiden helemaal los en Nienke trapte enig mooi, via de onderkant van de lat in doel, mooi doelpunt en 3-0. Alles wat Nienke nu aanraakte veranderde plots in goud en met een mooie boogbal plaatste ze de 4-0 op het bord, net voor het einde van het eerste kwart. Voetbal kan toch een raar spelletje zijn.... Waar Nienke afgelopen woensdag wenkende kansen miste (kan gebeuren) scoorde ze nu 3x uit veel moeilijkere posities, vertrouwen doet toch veel met een mens.

In het tweede kwart ging het Nienke festival verder en ze trapte de 5-0 voorbij de bezoekende doelman. Dit mochten we nu toch niet meer uit handen geven. Het moet gezegd, Lentezon voetbalde dapper mee en ze probeerden steeds, zelfs bij deze achterstand, om steeds voor de voetballende oplossing te kiezen, echt mooi om zien ! Wat later had youngster Mirte een mooie assists voor wederom Nienke in petto en Nienke was nu helemaal los, 6-0 en haar vijfde doelpunt ! Een ware Nienke show, uiteraard kan dit maar gebeuren zonder de medewerking van het ganse team ! Niet alles wat ze aanraakte veranderde in goud want ze vond ook nog 1 keer de paal op haar weg. Moira dacht, wat Nienke kan kan ik ook en ze plaatste ook een mooie boogbal in het dak van het doel, 7-0 !! Je hebt zo van die momenten dat alles lijkt mee te zitten waar we dit seizoen eerder de andere kant van de medaille leerden kennen met het missen van opgelegde kansen in vele wedstrijden.

Het laatste wapenfeit van de eerste helft was voor Lentezon en ze konden verdiend de eer redden, 7-1, een mooie beloning voor hun spelstijl en hun niet aflatende inzet maar we kunnen stellen dat onze meiden vooral krachtiger waren dan de jongens uit Lentezon maar een 7-1 bij rust had niemand voor de wedstrijd durven uitspreken.

Tijdens de rust zagen we al dat de concentratie bij de meiden weg was en ze waren met elkaar aan het spelen en ravotten. De scherpte was er niet meer na de rust wat misschien niet geheel onlogisch is na deze geruststellende voorsprong. Of hadden ze misschien was medelijden met hun tegenstander? Dit zou zeker niet mogen gebeuren want andersom hebben de jongens ook nooit medelijden met onze meiden en willen ze zo veel als mogelijk scoren. Of was het Lentezon dat misschien beter in de wedstrijd kwam? Feit was dat ze na een mooie counter de 7-2 konden netten. Onze meiden bleven kansen versieren, Larissa liet wederom zien dat zij steeds de voetballende oplossing kiest en legde de bal mooi terug op  Nienke, die helaas over de kooi trapte. Na een mooie aanval kwam de bal voor de voeten van youngster Kylie, dit was de kans op haar eerste doelpunt maar ze besloot helaas op de hakken van een toegesnelde verdediger. Ook Kato kon zich nog enkele malen doorzetten maar ze herviel een beetje in het euvel van de voorbije weken door de bal vaak te ver van haar voet te spelen of met de bal over de lijn te lopen, ze is misschien "te snel"?

In het vierde en laatste kwart kon Kato zich toch nog een keer goed doorzetten en de 8-2 op het bord plaatsen en wie nog aan onze overwinning twijfelde was er aan voor de moeite, deze was nu toch echt wel binnen. De regen en gure wind maakte dat er een aantal meiden, wij incluis, verkleumd op het veld stonden en de laatste schermutselingen waren nog voor de jongens uit Beerse die nog twee keer, verdiend, konden tegenscoren, 8-4 en onze tweede overwinning in enkele dagen tijd !

De overwinningsliederen galmden wederom over de Meerse velden en dit voor de tweede keer op enkele dagen tijd wat voor onze meiden een enorme boost moet betekenen.

Hier gaan we proberen een 3 op 3 van te maken tegen de meisjes van Vrij Arendonk nu zaterdag maar dit zal mogelijks niet eenvoudig zijn met de afwezigheid van enkele sterkhouders.

Ook een dikke pluim voor de jongens van Lentezon die, ondanks de achterstand, steeds de voetballende oplossing zochten en zeer sportief omgingen met hun verlies, een voorbeeld voor vele ploegen !