U bekijkt het archief van 2016-2017Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: KFC MEER B - VV VOSSELAAR C (speeldag 29 op 19-04-2017)

Eindstand: KFC MEER B 0 - 8 VV VOSSELAAR C

Omdat de jongens van Vosselaar volgende week hun vormsel doen kwamen we overeen deze wedstrijd een beetje vooruit te schuiven en op deze droge, maar koude woensdagavond te betwisten. Iedereen had zin in een leuke pot voetbal en onze meiden wilden er absoluut het beste van maken.

Het eerste kwart bleek al meteen dat de echte scherpte vandaag bij onze meiden niet aanwezig was. Vaak kwam men een stapje te laat of was de reactiesnelheid ook een fractie te laat waardoor de jongens van Vosselaar vaak met de bal aan de haal gingen of vaak net iets sneller en snediger reageerden. Het moet gezegd, de blauwwitten hadden enkele vaardige voetballers in hun rangen en na het eerste kwart stond het 0-2 voor de bezoekers. Onze meiden staken af en toe de neus aan het venster maar tot uitgespeelde kansen kwamen we niet echt en ook twee vrije schoppen op een interessante plaats waren ook niet aan ons besteed, de manier waarop deze werden getrapt zag je ook al dat de overtuiging er vandaag niet was. Ook de meiden die vaak het verschil maken zaten niet goed in de match en moesten vandaag hun meerdere erkennen in hun rechtstreekse tegenstanders.

Het was zeker geen slechte wil maar we hervielen in een euvel dat we dit seizoen te vaak meemaken. De ene week alles en de andere week niets en vandaag was het helaas de week van niets. Echt dubbel jammer omdat er vandaag toch heel wat supporters waren komen opdagen en zij de echte waarde van onze meiden niet te zien kregen. Vosselaar bleef gezwind voetballen en bij de rust stond het 0-4, een beetje een kopie van het eerste kwart.

Wie dacht dat de meiden na de rust hun tanden zouden laten zien kwam bedrogen uit. De eerste minuten na de rust ging het van kwaad naar erger en we lieten ons veel te gemakkelijk ringeloren en moest heel snel vier doelpunten incasseren, 0-8. Daarna kwam er toch een beetje eergevoel naar boven en begonnen de meiden toch te vechten.

Het laatste kwart was het beste kwart voor KFC Meer en toen lieten we ook zien dat we wel kunnen voetballen als we willen. Nu kregen we wel mogelijkheden en waren we wel dreigend maar echte reddingen moest de grote bezoekende doelman niet uit zijn mouwen schudden. Als we zo de gehele wedstrijd hadden geacteerd had het ongetwijfeld meer een wedstrijd geweest dan dat het nu het geval was. Positief was dat we geen doelpunt meer moesten slikken en zelf wat gevaar konden stichten zodat deze teleurstellende match met 0-8 werd afgesloten.

Proficiat aan de sportieve mannen van Vosselaar met hun dikverdiende overwinning en jammer dat we hen vandaag niet meer het vuur aan de schenen konden leggen.

De technische staf was terecht diep ontgoocheld over de match van vandaag en ook bij enkele meiden merkten we wederom ongenoegen wat zich ook vertaalde naar een niet aangename sfeer in en rondom de ploeg. Ook jammer voor de meiden die er wel elke training en elke wedstrijd voor de volle 100% voor gaan. De technische staf probeert steeds eerlijke keuzes te maken rekening houdend met aanwezigheid op training, inzet op training en wedstrijden en bovendien ook de algemene houding op en naast het veld tijdens het aanwezig zijn op de voetbal in het algemeen. Ook worden de keuzes gemaakt in functie van het team wat het normaliter voor iedereen leuker moet maken als men op het veld staat.

We beseffen dat dit niet altijd eenvoudige keuzes zijn en dat iedereen altijd alles wil spelen maar we zijn nu eenmaal met 14 meisjes voor 8 plaatsen op het veld.

Nu zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoen op het veld van Oosthoven, daarna nog de familiedag en twee tornooitjes en dan kan de riem er voor iedereen een tijdje af, wat niet slecht zal zijn heb ik zo de indruk.

Daarna kan iedereen zich bezinnen of men nog de goesting en motivatie kan vinden om volgend seizoen verder te gaan.

De ploeg van vandaag : Hayley, Yasmin, Sophie, Hannah, Lore, Jana, Moira, Larissa, Nienke, Kylie, Mirte en Kato.