U bekijkt het archief van 2016-2017Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: KFC MEER B - K. KALMTHOUT SK B (speeldag 6 op 08-10-2016)

Eindstand: KFC MEER B 0 - 10 K. KALMTHOUT SK B

KFC-Meer B 0 – 10 K.Kalmthout SK B

Deze zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Kalmthout op het programma. Aangezien dun Delegé niet zeker wist of hij wel op tijd aanwezig kon zijn werden de honneurs waargenomen door de reserve-delege. Deze was ook maar net op tijd aanwezig, omdat vrouwlief nog aangemoedigd moest worden tijdens de wielerronde. Met een mooie 7e plaats werd deze plaatselijke ronde afgesloten, waarvan acte.

Voorgaande de wedstrijd waren er enkele twijfels. Hoe hadden de meisjes de kermis overleefd? En was iedereen op tijd fit, aangezien er enkele ziekte en blessure gevalletjes waren. Echter, iedereen was weer fris en monter aanwezig waarmee ze nogmaals bewijzen dat de sfeer in het team goed is.

Alleen Lore had nog last van een blessure, maar kwam haar ploeggenootjes vol aanmoedigen. Top!!

Vanaf de aftrap was duidelijk dat er tegen een team gespeeld moest worden waar veel voetbal in zat. De jongens van Kalmthout konden elkaar goed vinden en combineerden erop los. De eerste kans was echter voor onze meisjes. Nienke ging er vandoor en de keeper kon haar maar net van scoren afhouden. Diezelfde doelman maakte iets later een slippertje waarbij de bal bijna in het doel van kalmthout rolde. Net op tijd kon hij de bal voor de lijn stoppen. Ondanks dat de tegenstander goed speelde lieten de meisjes zich niet ondersneeuwen. Het spel golfde op en neer en voor elke bal werd gestreden. Net voor het einde van het kwart kwam Kalmthout op 0-1 na een mooie aanval over vele schijven.

Het 2e kwart werd er door beide zijden wat rommeliger gespeeld. De meisjes hadden wat kansjes op 1-1 , maar ook Kalmthout kwam af en toe gevaarlijk voor het doel van Meer. Hayley keepte echter weer als vanouds en haalde, ondanks haar pijnlijke enkel, alle ballen uit haar doel. Bij een corner sloeg ze zeer spijtig een bal in eigen doel, wat resulteerde in een 0-2. Heel jammerlijk, omdat ze daarvoor enkele prachtreddingen uit haar mouw had geschud.

Met een 0-2 stand werd het 2e kwart afgesloten. Ondanks deze achterstand waren de meisjes zeker niet minder, alleen kwamen ze net een voetje tekort bij sommige acties.

Het 3e kwart werd weer gestart met veel inzet. Nienke poeierde nog op het doel maar deze doelpoging werd onschadelijk gemaakt door de keeper. Via een snelle counter scoorde Kalmthout de 0-3. Hierbij moet toch wel aangemerkt worden dat Hayley lichtelijk afgeleid werd door mama Tracy. Hierna gingen de meisjes nog wel op zoek naar de aansluittreffer, maar de snelle tegenaanvallen van Kalmthout waren onze meisjes te machtig. Aan het eind van het 3e kwart was de stand 0-7.

Het laatste kwart ging van start met Yasmin in het doel. De enkel van Hayley was toch wat pijnlijk, en om erger te voorkomen bleef ze aan de kant. De vermoeidheid was wat in de benen van de meisjes geslopen en de jongens konden elkaar steeds beter vinden. Dit alles resulteerde in een 0-10 eindstand.

Gefeliciteerd aan de spelers, supporters en technische staf van Kalmthout.

Alhoewel onze meisjes tegen een nederlaag aanliepen, was het spel zeker niet slecht. Een goal was verdiend geweest.

Volgende week naar de City Pirates. Zeer benieuwd wat dat gaat worden.

De ploeg: Sophie, Hannah, Jana, Kato, Moira, Tooske, Hayley, Yasmin, Larissa, Nienke, Kylie, Fien.