U bekijkt het archief van 2016-2017Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: K. BRECHT SK - KFC MEER (speeldag 1 op 04-09-2016)

Eindstand: K. BRECHT SK 2 - 2 KFC MEER

Wedstrijd : K. Brecht SK – KFC Meer U17

Datum / uur : zondag 4 september 2016, 10:30 uur

Sterk Meer strandt op gelijkspel in Brecht

Met Brecht stond onze U17 ploeg op deze eerste speeldag direct een stevige tegenstander te wachten. Brecht kan immers prat gaan op een uitgebreide en goede jeugdwerking met elk jaar sterke ploegen tussen de lijnen tot gevolg. KFC trok aldus met gemengde gevoelens richting station Noorderkempen.

Na 4’ minuten volgde een eerste schot richting doel van de thuisploeg, een schot dat echter gekraakt werd en aldus geen resultaat opleverde voor geel / zwart.

Een minuut later was het bibberen toen een scherp schot door een Brechtse voet op de deklat richting grond werd gekaatst doch net voor de doellijn terug richting veld kaatste, de openingstreffer had toen al een feit kunnen zijn.

Wat volgde was een mooie en gelijk opgaande wedstrijd. Onze jongens speelden hun vernieuwde spel vol combinaties, een spel dat door de supporters wel wordt gesmaakt.

Het eerste wedstrijdkwart werd vervolgens rondgemaakt met veel middenveld spel waarin onze jongens toch wel de mooiste gelegenheden ontwikkelden.

Bij aanvang van het tweede kwart drukten onze jongens deftig door met een aaneenschakeling van hoekschoppe tot gevolg. Oppassen is het dan altijd en zeer beducht zijn voor de counter van de tegenstander. Zo moest Pim in minuut 27’ totaal horizontaal gaan om een schot van een Brechtse voet nipt naast te werken. Drie minuten later kwam Brecht weerom gevaarlijk aanzetten maar ook nu wist de geel / zwarte verdediging het Brechtse gevaar te keren.

In minuut 34’ greep ref Braspenning naar de gele kaart na een overtreding van Brecht op Meer. De vrije trap dit hieruit volgde werd in eerste instantie door de Brechtse doelman gekeerd en ook de rebound bracht finaal niks op. Het werd dus rusten met de brilscore die al 40’ minuten op het bord stond.

Na de rust ging Meer op zoek naar een eventuele openingstreffer. In minuut 45’ lukte Jef erin om de bal te veroveren en al dribbelend vanop links naast de doellijn de bal haarscherp in de voet van Finn te spelen die dankbaar afwerkte : 0 – 1.

Het feest was echter maar van korte duur nadat Brecht een minuut later sterk komt opzetten en alzo doelman Pim wist te omzeilen : 1 – 1.

De wedstrijd gaat na dit gelijkspel even op slot en beide ploegen kijken een beetje de kat uit de boom, zo lijkt het. In de 59’ minuut weet Stef Hessels een schot richting door te lanceren doch zijn poging spat op de deklat uit elkaar.

Het is zowaar Brecht dat in minuut 61’ het laken naar zich toe lijkt te trekken nadat de thuisploeg zichzelf op voorsprong had geschoten. Kort nadien pakt de KFC ongelukkig geel na een onvrijwillig gevaarlijk spel waarbij één van onze tegenstanders in het aangezicht geraakt wordt, gelukkig zonder veel erg. Een tweede gele kaart volgt vrij snel nadat de scheidsrechter beslist dat er te veel commentaar werd gegeven, twijfelachtig…

In de 66’ minuut is het voor de meegereisde supporters even bibberen wanneer een volgende poging van Brecht op de rechterpaal terug het veld in botst. De KFC verliest echter nooit de moed en vecht terug, op zoek naar de verdiende gelijkmaker.

In de 74’ minuut neemt Jef de bal centraal aan in het midden, hij zet een aanval in en ziet Oliver snel volgen op de linkerflank, hij speelt Oliver aan en deze laatste weet de bal mooi in de uiterste rechterhoek naast de doelman te droppen : 2 – 2.

Met dit gelijkspel op de bordjes maakt scheidsrechter Braspenning na 2x 40’ een einde aan de wedstrijd. Een eerste min of meer onverhoopt gelijkspel van onze jongens tegen een immer sterk Brecht. Volgende week zijn onze jongens voor de eerste keer thuis te bewonderen en ontvangen dan de U17 van White Star.