U bekijkt het archief van 2016-2017Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: KFC MEER - WHITE STAR (speeldag 2 op 11-09-2016)

Wedstrijd : KFC Meer U17 – White Star

Datum / uur : zondag 11 september 2016, 09:30 uur

Eerste thuiszege voor de KFC ondanks beresterk sluitstuk van White Star

Een nobele onbekende in competitieverband voor onze U17 kan je White Star wel noemen. Misschien in een ver verleden stonden onze jongens nog eens oog in oog met het rood wit uit Turnhout, dit seizoen delen ze met ons de tabellen in onze reeks.

De zomer leek wel een dagje rust genomen te hebben, het was eerder grijs en toch wel een klein beetje dreigend boven de Meerse velden. Al bij al ideaal voetbalweer.

Onze jongens trokken van meet af aan ten aanval. Jef wandelde in minuut 2’ zowaar dwars door de Turnhoutse defensie en bediende fijntjes Finn die meteen de 0 van de bordjes wiste : 1 – 0.

Wat volgde was een ware dominantie van onze U17. De combinaties waren meestal mooi, de passen snel en meestal zuiver, de afwerking altijd ontbrekend…

In de 14’ minuut lukte Jef er bijvoorbeeld in de bal mooi voor te brengen vanop links doch de White Star doelman toonde voor de eerste keer wat hij in petto had, een mooie plukbal smoorde de kans voor de thuisploeg.

In de 17’ minuut was het Oliver die centraal mooi doorstak, hij kwam alleen voor de doelman maar ook nu weer voorkwam hij een dubbele achterstand.

Een enkele keer lukte ook White Star erin om in de 16 meter van onze jongens te geraken, ook bij ons stond Lars tussen schutter en doel en voorkwam in de 22’ zo de aansluitingstreffer.

De onmacht van de Meerse aanvalslinie werd pijnlijk zichtbaar na +/- een halfuur spelen toen onze jongens na een aantal halve schoten en pogingen op doel de bal er (weerom) maar niet in kregen.

In minuut 35’ volgde een prachtig strak schot richting rood / wit doel, het sluitstuk van de tegenstander had echter wederom een prachtige actie in petto en behoedde zijn ploeg voor de 2 – 0.

Nog geen 2 minuten later volgde een volgende parade…, prachtig om zien maar zenuwslopend voor de KFC.

Net voor rust kwam White Star via een counter aanzetten en zorgde voor een onvermijdelijke tegenprik : 1 – 1.

Na de rust begon het verschil in fysieke conditie echter te werken. Onze geel / zwart brigade bleek toch een beetje frisser te zijn waardoor de druk voor de tegenstander kon toenemen.

De toenemende druk zorgde in minuut 47’ voor de verlossende treffer, Stef kon centraal Jef aanspelen en hij maakte de 2 – 1.

Een paar minuten later speelde Oliver handig Pim aan op links, Pim zette door en wist de bal in de voet van Jef te brengen die dankbaar afwerkte en de 3 – 1 scoorde. Diezelfde Jef trof 6 minuten later nog de paal en liet aldus na de wedstrijd volledig te beslissen.

Net voor affluiten nog meer druk van de thuisploeg dat resulteerde in een 4 – 1 score, gescoord door Thijs.

Na 2x 40’ minuten maakte referee Piet een einde aan de wedstrijd. Een wedstrijd die voor de volle 100% gedomineerd werd door de thuisploeg maar veelvuldig werd gestopt door een prachtig keepende doelman.

Met 4 op 6 hebben onze jongens hun start zeker niet gemist, het mooie spel levert misschien nog niet de nodige efficiëntie op. Op een gedeelde eerste plek trekken we volgende week naar Weelde, een regelrechte titelkandidaat en aldus een volgende test voor onze scholieren.

Vertrek om 08:00 uur, start wedstrijd 09:30 uur, we zullen er klaar voor zijn.