U bekijkt het archief van 2016-2017Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: VOSSELAAR VV - KFC MEER (speeldag 5 op 02-10-2016)

Datum / uur : zondag 2 oktober 2016, 11:15 uur

Het is niet zo dat jullie reporter geen verslagen van verliesmatchen wil of kan schrijven, de tijd ontbrak echter de afgelopen weken. Vandaag niet zo dus.

Eerste weekend van oktober, voor elke Merenaar staat dit weekend met stip genoteerd op de agenda, de kermiskramers zijn immers neergestreken in ons dorp, ons dorp tegen de grens. Na vrijdag en zaterdag al flink te hebben gefeest waren het vandaag best zware benen die het veld op moesten in en tegen Vosselaar.

Vosselaar is pas zeer laat in de competitie gestapt en vulde op die manier onze ‘kermiszondag’ op.

Het was wederom mooi zomerweer aan de Konijnenberg en het veld lag er prachtig bij.

De wedstrijd was nog maar net begonnen toen Oliver centraal werd gelanceerd en hij meteen de 0 van het bord schoot : 0 – 1 na 1’.

Eén minuut later was het ploegmakker Joppe die er in het midden van doorging, hij probeerde de keeper nog te omspelen maar besloot dan toch terug te leggen op Oliver die goed was gevolgd en die de bal voor de tweede keer in evenveel minuten achter de keeper deed belanden : 0 – 2.

Na 5’ was het Jef die zijn kans waagde maar zich foutief gestopt wist door een tegenstander…, in de zestien. De ref wees resoluut naar de stip van waarop Jef de stand op 0 – 3 bracht. Het was één en al kermis wat de klok sloeg .

Mocht je denken dat de ‘kat in het bakkie’ was had het echter verkeerd voor. De thuisploeg nam in de 12’ immers op een prachtige manier een vrijtrap vanop zo’n 20 m die echter op de kruising terug het veld in spatte.

Stef Hessels wist in minuut 18’ door te breken vanop rechts, een mooi schot scherp op doel kon nog worden gekeerd door de thuisgoalie. Een minuut later mocht hij de actie nog eens overdoen, ook nu stond de thuiskeeper in de weg.

Kort na de eerst time-out wist diezelfde Stef echter een mooie hoekschop op het hoofd van Oliver te schilderen die dankbaar afwerkte : 0 – 4, een loepzuivere hattrick.

Het plezier was echter maar van korte duur want Vosselaar wist in de 25’ minuut pijnlijk tegen te prikken. Een bal die eerst nog op de deklat van Pim botste werd in de rebound toch nog binnengewerkt : 1 – 4.

Voor Meer blijft het zoeken naar de uitbraken, het vlotjes combineren lukt vandaag toch net iets moeilijker. In minuut 34’ was het toch effe schrikken toen Vosselaar ook nu weer gevaarlijk de neus opstak aan het doel van Pim.

Net voor rusten was het echter Ruben die met een mooi getrapte vrijschop de bal op de linkerpaal van het tegendoel wist te schieten. Zo kon met een gerust hart worden gerust.

Na de rust ging de wedstrijd op een evenwichtige manier verder. Gedurende heel de wedstrijd dient het mooie verdedigende werk van Stef Van der Linden en Järke te worden vermeld, rustig en zelfverzekerd werd de bal meermaals vanuit de achterlinie terug naar het middenveld gebracht.

Na 50’ volgde een superkans op de 5e goal voor Meer, eerst Oliver en vervolgens Joppe maar de bal ging er finaal niet in. Verder dienen we toe te geven dat het derde kwart van de wedstrijd veelal voor Vosselaar was, Meer lukte nog amper om een kans bijeen te voetballen voor de rest.

Wat volgde was een zichzelf uitdovende wedstrijd waarbij onze jongens toch met een verdiende 1 – 4 overwinning naar het kermisdorp konden trekken.

Volgende week wacht onze volgende thuiswedstrijd tegen het fiere Hoogstraten. Winnen tegen de ploeg van de stad is altijd leuk, daarom volgende week allen op post voor geel/zwart tegen rood/wit.