U bekijkt het archief van 2016-2017Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: KFC MEER - HOOGSTRATEN VV (speeldag 6 op 09-10-2016)

Eindstand: KFC MEER 2 - 2 HOOGSTRATEN VV

Wedstrijd : KFC Meer U17 – Hoogstraten VV

Datum / uur : zondag 9 oktober 2016, 09:30 uur

Derby van het noorden eindigt onbeslist

Een week na Meer kermis was iedereen bekomen van het feestgedruis. Fuiven, volksspelen, friet en smoutebollen, ze kunnen weer voor een jaartje de kast in. Tijd dus om terug de gezonde kant van het leven op te nemen en dit in een regelrechte derby wedstrijd tegen de rood-witten uit Hoogstraten. Het aangename nazomerweer blijft maar duren en dit maakte dat het zalig voetbalweer was langs de John Lijsenstraat.

Al na 1’ minuut echter wisten onze jongens waar de klepel vandaag zou hangen, HVV maakte van de eerste aanval richting doel van de KFC meteen een eerste doelpunt : 0 – 1. Een koude douche, zo vroeg op de ochtend. In wat volgde hielden heel wat geel / zwart minnende supporters de adem in, Hoogstraten voerde de pressing en een afstraffing dreigde.

Het was wachten tot de 10’ minuut voor de rood-witte orkaan even ging liggen en onze jongens de kans kregen ook eens aan de bal te komen. Als bij wonder hebben onze U17 tot dan de schade weten beperken door slechts op 1 doelpunt achterstand te staan.

Stef Hessels slaagde er in de 11’ minuut zelfs in om een eerste schuchter schot op doel te schieten.

3 Minuten later was het de buurt aan Jef de centraal de bal mooi aangespeeld kreeg doch nog over het doel mikte. De ban leek gebroken en onze jongens kwamen meer en meer aanzetten met een aantal fraaie doelkansen voor gevolg. De tegenstander lag echter te loeren en lukte in de 22’ minuut om nog eens gevaarlijk voor het doel van Lars te verschijnen, zonder veel erg verder.

Na de eerste break mocht Seyyid een eerst keer van het Meerse gras proeven (figuurlijk dan). In minuut 28’ werd het mooi aangespeeld door Lando vanop links maar ook zijn schot ging over doel.

Pal op het halfuur weerom een mooie combinatie van geel / zwart. Pim speelt mooi Joppe op rechts aan die Seyyid bedient, de Hoogstraatse defensie kan nog net buiten werken vooraleer onze jongens gevaarlijk kunnen worden. Diezelfde Seyyid geeft een minuut later nog een keer zijn visitekaartje af door de bal mooi op de deklat te werken, Meer krijgt meer en meer de bovenhand.

In minuut 35’ krijgt de KFC bijna wat het verdient. Eerst belandt een mooie pas van Lando naar Joppe nog in corner. Vanuit de corner echter wordt de doelman van HVV tweemaal op de proef gesteld, een eerst redding van de goallie zelf, een tweede bal kan nog net met de kop van de lijn worden gekeerd.

Net voor de rust volgt een wonderlijk mooie corner van Jef die al even mooi in een onbewaakt kader door Lando wordt aangenomen en in één tijd tegen de netten wordt gewerkt : 1 – 1.

De tweede helft is nog maar pas bezig of HVV dreigt met een gevaarlijk schot op doel, Lars werkt echter mooi naast.

In de 48’ minuut rolt Daan op een zeer mooie wijze de defensie van de tegenstander op en speelt Jef aan, Jef kan mooi afleggen en de 2 – 1 scoren. Dit was echter zonder het laatste woord van de voortreffelijk arbitrerende scheidsrechter Tom gerekend, die de goal afkeurt wegens buitenspel.

Pijnlijke beslissing voor de thuisploeg, mede omdat rood / wit 3 minuten later wel succes kent met een afstandsschot dat net onder deklat de netten van de Meer doet trillen : 1 – 2.

Het is dan wachten tot de 62’ minuut voor het bevrijdende doelpunt. Wat prachtig begon bij Thijs, die Jef wist aan te spelen vanop links, ging verder bij Jef die de verdediging van HVV buiten spel zette en de bal mooi aflegde aan Seyyid die op zijn beurt mooi de gelijkmaker vastlegde : 2 – 2. Een zeer mooi staaltje ploegvoetbal, iedereen weet iedereen staan en gaat ervoor.

In de 69’ minuut is het even bibberen voor de thuisploeg toen een bal naar linkerhoek van het Meerse doel werd getrapt. Lars moest alles uit de kast halen om te verhinderen dat de bal over de lijn ging. De zijnetten van het doel trilden maar de bal ging er niet in.

Na 2x 40’ maakt ref Tom Verheyden er een eind aan. Een mooie pot voetbal met twee mooi combinerende en sportieve ploegen. De talrijk opgekomen supporters hebben er ongetwijfeld van genoten.

Volgende week wacht de verplaatsing naar Vlimmeren, altijd een taaie maar ook haalbare kaart voor onze jongens. Dus…, supporters, allen op post !