U bekijkt het archief van 2016-2017Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: K. VLIMMEREN SPORT - KFC MEER (speeldag 7 op 16-10-2016)

Eindstand: K. VLIMMEREN SPORT 2 - 3 KFC MEER

Wedstrijd : Vlimmeren – KFC Meer

Datum / uur : zondag 16 oktober 2016, 09:30 uur

KFC Meer trekt aan het langste eind aan de Leetereind

Het blijft dit jaar maar zomeren, ook voor onze uitstap naar Vlimmeren dit najaar kon men rekenen op een mooi najaarszonnetje. In Vlimmeren trokken onze jongens de wei in tegen de lokale U17, altijd een taaie en pittige wedstrijd.

De wedstrijd begon voor de KFC als zovele van onze wedstrijden, alles achteruit om de aanvalslust van de tegenstander op te vangen. In de 6’ minuut wist Vlimmeren een mooie aanval op te zetten, de bal werd centraal voor gebracht maar Thijs wist tijdig te ontzetten. In diezelfde minuut volgde nog een mooie kans toen de bal scherp voor het geel-zwarte doel werd gebracht, nu was het doelman Pim die met een mooie redding de meubelen kon redden.

Vlimmeren bleef aandringen en wist zo een aantal keer een hoekschop te versieren. Omdat de kansen kort bij doel niets opleverden werd in de 13’ minuut overgeschakeld naar afstandsschoten, schoten die in eerste instantie over het doel van Pim gingen en aldus de nul voor beide partijen op het bord hielden.

Op het einde van het eerste kwart was het weerom Pim die alles uit de kast moest halen op een zoveelste poging van de tegenstander, het was 20 minuten lang pompen of verzuipen en het moet gezegd dat het een wonder was dat onze jongens het wedstrijdbegin zonder kleerscheuren wisten te overleven.

Kort na de ‘peptalk break’ was het dan toch raak. Daar waar een eerste poging op doel nog door Pim kon worden gekeerd was het in de rebound toch raak toen de bal links laag in doel terecht kwam : 1 – 0.

Het was wachten tot minuut 28’ alvorens geel-zwart een eerste keer aan het doel van de tegenstander kwam, aangezien de laatste pas vertrok naar een speler in buitenspelpositie ging het feestje niet door.

Wat er in minuut 32’ te zien was oogde niet fraai, na wat geduw en getrek om de bal besloot de scheidsrechter, die de wedstrijd overigens streng maar rechtvaardig afhandelde, 2x geel te trekken, één voor elke ploeg.

Na 40’ minuten was het tijd om te rusten en ons te bezinnen hoe we dit Vlimmeren nog gingen aanpakken.

Na de rustpauze ging Vlimmeren op het elan door. Daar waar Pim in de 42’ minuut de bal nog mooi wist te pakken ging het schot van de tegenstander in minuut 45’ toch links laag in doel : 2 – 0.

De KFC bleek echter niet aangeslagen door deze tegenvaller en trok met volle moed in de aanval. Zo speelde Stef Van der Linden in de 49’ minuut mooi centraal Jef aan die de andere Stef (Hessels) zal vertrekken op rechts. Stef Hessels stond zo nagenoeg oog in oog met de Vlimmerse doelman en wist deze te verschalken door de bal rechts onder de doelman binnen te schieten : 2 – 1.

Onze jongens leken wel vleugels te krijgen na deze aansluitingstreffer. Een aantal minuten later kwam een hoge bal in de 16 meter van Vlimmeren terecht maar Finn besloot hoog over.

Daar waar onze aanvalslinie zich stilaan begon uit te rollen was het in de verdediging ook hard werken geblazen. Een aantal zeer mooie reddingen van Pim hielden geel / zwart overeind en deed het besef groeien dat er meer in zat.

Kantelpunt in de wedstrijd zat ‘m in minuut 58’. De Vlimmerse aanval stond oog in oog met Pim en wist zelfs onze keeper te omspelen. Onbegrijpelijk maar waar miste de laatste Vlimmerse voet de 3 – 1 wat voor onze jongens de boeken dicht zou doen.

Wat volgde was een superspannend wedstrijdeinde. Eerst lukte onze jongens erin de zwart / wit doelman te verschalken die te ver uit zijn doel was opgesteld, de bal rolde gestaag naar het doel maar eindigde in extremis op de paal…

In de 72’ minuut volgde een snelle uitbraak van Meer vanuit het middenveld, ‘Turbo Joppe’ schakelde een versnelling hoger en ging op en over de Vlimmeren verdediging en werkt finaal de bal hoog tegen de netten : 2 – 2.

Bloedstollend was het verder verloop van de wedstrijd, Vlimmeren beefde en moest de druk van Meer meer en meer ondergaan. Twee minuten voor affluiten waren onze jongens weer masaal voor het Vlimmerse doel te vinden, Oliver kreeg finaal de bal aangespeeld en moest nog even verzinnen waar en hoe hij de bal best ging trappen…, het waren misschien maar fracties van seconden maar het leek wel een eeuwigheid te duren… Tot slot besloot hij links op halve hoogte de bal op doel te schieten : 2 – 3 !

De ontlading was compleet en iedereen deelde in de feestvreugde. Na een onwaarschijnlijk spannende wedstrijd haalden onze jongens dan toch nog de volle buit binnen.

Na zeven wedstrijden is de competitie halfweg, onze jongens staan met een 11 punten op een mooie 4e plaats met enige marge naar boven. Afsluitend kunnen we stellen dat we in een evenwichtige reeks staan waar vele ploegen elkaar waard zijn en waar we in geen enkele wedstrijd puur op kwaliteit en teamspirit weggespeeld zijn. Dit, samen met het feit dat onze kern momenteel nagenoeg 100% beschikbaar is, biedt mooie perspectieven voor de terugronde. Alvast veel plezier gewenst !