U bekijkt het archief van 2016-2017Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: KFC MEER - K. BRECHT SK (speeldag 8 op 23-10-2016)

Eindstand: KFC MEER 1 - 7 K. BRECHT SK

Wedstrijd : KFC Meer - Brecht

Datum / uur : zondag 23 oktober 2016, 09:30 uur

Efficiënt Brecht zet KFC Meer met beide voeten op de grond

Met de komst van Brecht naar de John Lijsenstraat stond meteen de start van de terugronde geprogrammeerd voor onze U17 jongens. Onze competitie begon immers een tweetal maanden geleden op het veld van Brecht waar onze jongens met een 2 – 2 gelijkspel en een goed gevoel aan de competitie begonnen. Na de onwaarschijnlijk ontknoping van vorige week op het veld van Vlimmeren waren de verwachtingen vandaag dan ook hooggespannen. Winst betekende immers aansluiting met de top van de rangschikking, verlies een meer dan comfortabele plaats in de middenmoot van de rangschikking.

Onze jongens beseften nog maar nauwelijks dat de wedstrijd op gang was gefloten of de netten van de KFC trilden al een eerste keer, dodelijk efficiënt wedstrijdbegin, eerste aanval, eerste tegendoelpunt :
0 – 1.

Dit doelpunt schudde onze jongens wel degelijk wakker en zij trachten in eerste instantie de meubelen verder te redden en de wedstrijd in evenwicht te brengen. De KFC slaagde er tijdens het wedstrijdbegin in alvast verschillende corners te versieren maar kon uit geen enkele van deze echt gevaar creëren.

Bij aanvang van het tweede wedstrijdkwart trok Meer een aantal keer gevaarlijk ten aanval. Een eerste keer toen een vrijtrap van Jef, vanop zo’n 20 m door de Brechtse keeper kon worden gepakt en twee minuten later een tweede keer toen Joppe werd gelanceerd en correct met een tackle kon worden gestopt door de Brechtse defensie.

Ook Ruben mocht het in de 27’ minuut proberen om via een vrijtrap de bordjes gelijk te stellen, ook nu stond de Brechtse doelman op de juiste plaats.

DE kans op de gelijkmaker was er in de 30’ minuut toen een schot van een Meerse voet op de deklat spatte en terug het veld in kaatste. In de rebound ging de bal net rechts naast.

Net voor de pauze zorgde een volgende snedige uitbraak van Brecht echter voor een totale teleurstelling, vanop rechts werd de bal voorgezet en kon simpel in het Meerse doel worden gedropt :
0 – 2.

Na de rust was het weer alle hens aan dek toen in de 42’ minuut een schot uit de tweede lijn naar doel werd getrapt, nog net kon in corner worden gewerkt. Uit deze corner volgde een bal voor doel die door heel wat kopbal geklungel in doel werd gewerkt : 0 – 3.

De kopjes gingen nog niet hangen en Meer probeerde willens nillens een eerreddend doelpunt te scoren. Eerst wist Stef Hessels Lando aan te spelen die een schot op doel lostte doch net naast schoot. Een paar minuten later recupereerde Joppe de bal, speelde mooi Jef aan die weerom Lando vond, ook nu weer net naast.

In de 55’ minuut viel echter het doek over de wedstrijd toen Brecht er weerom efficiënt 0 – 4 van maakte. Een minuut later was het Daan die de 0 – 5 wist te voorkomen door de bal in extremis van de doellijn te doen keren.

Een mooie parade van Lars in de 62’ minuut bleek vervolgens nog uitstel, in de 65’ minuut lukte Brecht erin de forfait cijfers op het bord te zetten : 0 – 5.

De kelk moest helemaal leeg…, in de 71’ minuut werd een Brechtse aanval foutief gestopt in de 16 meter waarna scheidsrechter Boden de bal op de stip legde : 0 – 6.

Ook Willem stopte in de 73’ minuut foutief een aanval, deze keer buiten de 16 maar wel met een gele kaart tot gevolg. De vrijtrap die hieruit volgde deed de score verder oplopen : 0 – 7.

Net voor affluiten slaagden onze jongens er toch nog een keer in om het Brechtse doel te bereiken. Na heel wat gefrommel aan de linkerpaal ging de bal finaal toch een klein beetje over de lijn waardoor de 0 voor onze jongens weggeveegd kon worden : 1 – 7.

Een pijnlijke nederlaag bij aanvang van de terugronde waardoor iedereen terug met beide voeten op de grond is terecht gekomen en iedereen terug weet waarvoor we trainen.

Volgende week herdenken we onze supporters die er niet meer zijn en is er dus geen voetbal.

Op zondag 6 november wacht de verplaatsing naar White Star, met goede moed op weg naar de volgende driepunter.