U bekijkt het archief van 2016-2017Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: WHITE STAR - KFC MEER (speeldag 9 op 06-11-2016)

Eindstand: WHITE STAR 1 - 9 KFC MEER

Wedstrijd : White Star - KFC Meer

Datum / uur : zondag 6 november 2016, 09:30 uur

Net geen ‘double digit’ winst voor onze U17 op Schorvoort

Na een week van rust stond voor onze U17 jongens vandaag de verplaatsing naar White Star op het programma. Met een 4 tegen 1 zege thuis, en het gegeven dat de rood-witten uit de rand van Turnhout ‘slechts’ één punt wisten te rapen in de heenronde mocht deze verplaatsing geen probleem zijn.

Bij aanvang trokken onze jongens dan ook sterk ten aanval om de nul zo snel mogelijk van het bord te krijgen. Een eerste prik volgde alvast in de eerste minuut toen Stef Hessels zijn kans rook maar nog niet wist te scoren.

In de 5’ minuut werd een mooie aanval ingeleid door Järke maar ook nu weer bleef de nul op het bord, Meer voerde echter van begin af aan de pressing.

Het was nog wachten tot de 16’ minuut toen het ijs werd gebroken en Stef Hessels mooi kon afleggen op Lando die met een mooi schot vanop 20 meter de bal mooi in de rechter bovenhoek deed belanden : 0 – 1.

Eén minuut later stond de KFC weer aan het kanon toen Seyyid mooi Daan wist te vinden en deze laatste met een mooi gekruld schot de bal rechts binnen trapte : 0 – 2.

Vier minuten later werd een volgende Meerse aanval foutief gestopt in de 16 meter en ging de bal op de stip, Jef maakte er echter koelbloedig 0 – 3 van.

Wat toen volgde was werkelijk éénrichtingsvoetbal komende vanuit de geel / zwarte hoek, Meer domineerde de wedstrijd en maakte er somtijds een oefenpartij van.

In de 31’ minuut kon weerom Stef Hessel vanop rechts Jef bereiken die mooi afwerkte en de score op 0 – 4 bracht.

Een aantal minuten later was het de beurt aan Thijs die vanop +/- 40 meter de bal mooi hoog over de WS verdediging speelde en ook zo de thuisdoelman verschalkte, de bal verdween net onder lat in doel en zo werd de forfaitscore bereikt : 0 – 5. Dit doelpunt kan echt meetellen als doelpunt van de week.

De euforie was echter maar van korte duur want de thuisploeg maakte van de gelegenheid gebruik om de onoplettende KFC defensie te omspelen en zo de 1 – 5 op te tekenen.

Na de rust was de eerste kans voor de thuisploeg die met een kopbal die nipt overging de achterstand niet wist te verkleinen.

Al bij al vochten onze jongens sterk maar de afwerking bleef dikwijls een probleem, vele individuele pogingen die via een collectief initiatief misschien toch meer succes zouden hebben gehad.

Na 50’ minuten spelen kregen onze jongens nog een vrijtrap vanop 20 meter. Jef plaatste de bal mooi rechtstreeks in doel en wist de bordjes zo op 1 – 6 te zetten.

Seyyid mocht ook zijn kans wagen in de 54’ minuut en maakte van de gelegenheid dankbaar gebruik om de 1 – 7 op te tekenen.

5 Minuten later was het weerom Seyyid die aan de basis lag van een volgende KFC aanval, vanop rechts zette hij door en wist Finn aan te spelen, het schot van Finn werd echter nog door een rug gedevieerd maar Daan was goed gevolgd en hij maakte af : 1 – 8.

In de 62’ minuut was het Ruben die vanop rechts door ging en de 16 meter indook, zijn eerste schot eindigde nog een op de WS verdediging maar Stef Hessels maakte in de rebound mooi af : 1 – 9.

Met een mooie 1 – 9 zege trokken onze jongens terug naar de Noorderkempen. Met de rest van de uitslagen van vandaag belooft het zeer druk te worden in de top van de rangschikking. Volgende week ontvangen we Weelde aan de John Lijsenstraat, de fiere nummer 2 in de rangschikking en altijd een goed voetballende ploeg. Alle steun van de supporters is van harte welkom !

Bij deze nog allemaal een mooie week gewenst, met de stille hoop dat we woensdag mogen wakker worden in een wereld die nog toekomst biedt, zonder extremen…

Doelpunten :

0 – 1 : Lando; 0 – 2 : Daan; 0 – 3 / 0 – 4 : Jef; 0 – 5 : Thijs; 1 – 6 : Jef; 1 – 7 : Seyyid; 1 – 8 : Daan; 1 – 9 : Stef H.